Bug #6057

Won't Open COM Port

Added by Larry Abramson over 1 year ago. Updated 15 days ago.

Status:Closed Start date:08/27/2018
Priority:Normal Due date:
Assignee:- % Done:

0%

Category:-
Target version:chirp-daily
Chirp Version:daily Platform:Windows
Model affected:Kenwood TM-V17A

Description

I am trying to download the data from my Kenwood TM-V17A but when I start up CHIRP and click on the download from radio, it doesn't see any of the ports. I have the cable hooked to COM3 on Windows 10 but there are no ports listed in the drop down on the program. If I open the device manager, it sees the radio on COM3

History

Updated by Bernhard Hailer 16 days ago

  • Status changed from New to Feedback
  • Target version set to chirp-daily
  • Chirp Version changed from 0.4.0 to daily
  • Model affected changed from (All models) to Kenwood TM-V17A

Have you been able to resolve this on your own since you submitted this?
Have you tried with a recent version since you submitted this?

This looks like a cable issue. Please refer to these Wiki articles:
CableGuide
CableGuide FTDI OEM Cables
RTSystemsCablesAndMavericks (if you're running MacOS)
If there's no solution to be found in any of them, please read: How To Report Issues and provide a debug log. Thank you!

Windows: If you are using a generic cable with a Prolific chip, you will very likely need to downgrade your driver to version 3.2.0.0.
It can be found at http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php

Updated by Bernhard Hailer 15 days ago

  • Status changed from Feedback to Closed

I've received email notification from the submitter that he was able to resolve this on his own.

Also available in: Atom PDF