Bug #7691

Problem programming Baofeng UV82C

Added by Rick Z 9 months ago. Updated 2 months ago.

Status:Closed Start date:03/10/2020
Priority:Normal Due date:
Assignee:- % Done:

0%

Category:-
Target version:chirp-daily
Chirp Version:daily Platform:Windows
Model affected:Baofeng UV-82C

Description

I'm programming a repeater for a tone mode where both the transmit and receive tones are the same. I enter "Cross" and the "Tone" and "ToneSql" (146.2). When I "Upload to Radio" all appears correct. If I "Download from radio", I find that the tone mode is changed to "TSQL" and the "Tone" is blank while the "ToneSql" is 146.2. I don't get a reply from the repeater when I test this programming.

On much older versions of CHIRP, I was able to program the repeater to "Cross" not "TSQL" in the case where both tones are the same. With the older version, I was able to get a reply from the repeater.

What's up????

Rick

History

Updated by Jim Unroe 8 months ago

  • Status changed from New to Feedback

Hi Rick,

CHIRP is changing it because Tone Mode = TSQL and ToneSql = 146.1 is the correct way to program a channel with RX and TX using the same CTCSS tone. The only reason you would use Tone Mode = Cross and Cross Mode = Tone->Tone is when you want RX and TX to use CTCSS but the CTCSS tone for each is different. See either one of the guides linked to here (6.1 and 6.2).

Jim KC9HI

Updated by Bernhard Hailer 2 months ago

  • Status changed from Feedback to Closed
  • Model affected changed from UV82C to Baofeng UV-82C

Answer provided.

Also available in: Atom PDF

prevent spam