Bug #9463

QYT8900

Added by MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR about 1 month ago. Updated about 1 month ago.

Status:Feedback Start date:10/20/2021
Priority:High Due date:
Assignee:- % Done:

0%

Category:-
Target version:chirp-daily
Chirp Version:daily Platform:Windows
Model affected:QYT8900 8900D

Description

RADIO DOES NOT ENTER CLONE MODE
OLDER CHIRP VERSIONS READ CORRECTLY THE RADIO AN CAN PROGRAM IT WITHOUT AN ISSUE

debug.log (50.2 kB) MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR, 10/21/2021 02:41 pm

debug.log - THIS WORKS CORRECTLY (32.6 kB) MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR, 10/21/2021 05:03 pm

debug.log (32.6 kB) MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR, 10/21/2021 05:16 pm

QYT_KT8900_20211021.img (16.2 kB) MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR, 10/21/2021 05:16 pm

debug.log (32.6 kB) MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR, 10/21/2021 05:16 pm

QYT_KT8900_20211021.img (16.2 kB) MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR, 10/21/2021 05:16 pm

kt8900_test_#1.py (153.1 kB) Jim Unroe, 10/21/2021 06:29 pm

History

Updated by Jim Unroe about 1 month ago

  • Status changed from New to Feedback

Which is it, KT8900 or KT8900D?

If it is a KT8900, then this is most likely the same as issue #9459. Please check there to see if it is. If it is, then a patch has already been submitted. Use the temporary test driver module until a CHIRP daily build is released that includes the patch.

If this is a KT8900D, then include the MCU version from the OEM software or attach a CHIRP debug.log file.

Jim KC9HI

Updated by MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR about 1 month ago

THANKS FOR THE ANSWER I ALREADY LOADED DE MCU, BUT SENDS THE SAME ERROR

Radio did not enter clone mode. You may want to try it as a WACCOM MINI-8900, there is a known variant of this radios that is a clone of it.

Updated by Jim Unroe about 1 month ago

What is the newest version of CHIRP that will work with this radio?

Jim KC9HI

Updated by MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR about 1 month ago

THE LAST ONE THAT I USED WITH THIS RADIO WAS CHIRP DAILY 20200827 I STIL HAVE THE INSTALLER EXE

Updated by Jim Unroe about 1 month ago

Please install it, open CHIRP, download from your radio, close CHIRP. Then attach the debug.log file and the downloaded CHIRP Radio Images (*.img) file.

Jim KC9HI

Updated by MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR about 1 month ago

IT WAS EVEN AN OLDER VERSION THAT WORKS CORRECTLY DAILY 20200227

Updated by MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR about 1 month ago

HERE ARE BOTH FILES

Updated by MICHEL ANTOINE DRIVET AMADOR about 1 month ago

HERE ARE BOTH FILES

Updated by Jim Unroe about 1 month ago

There is no change in the code in the area where the cloning process fails. This must be a timing issue. It may take some trial-and-error to come up with a solution.

The current driver makes 3 attempts to initialize the cloning process. I have attached a test driver module that increases the number of attempts to 5 and also adds a 0.5 second pause between attempts. Try it and let me know what the result is.

Thanks you,
Jim KC9HI

Also available in: Atom PDF